Canon tähistab oma kõige esimese kaamera – Kwanoni – 80. sünnipäeva!

Digitaalkujutislahenduste liider Canon Europe teatas, et selle emafirma Canon Inc. tähistab Canoni esimese kaamera Kwanoni 80. sünnipäeva.

Jaapani esimene 35 mm fokaaltasandilise katikuga kaamera Kwanoni prototüüp loodi aastal 1934, olles inseneride unistuste tipphetk, kuna sooviti Euroopale kui tollase kaameratööstuse liidrile järele jõuda. Kaamera loonud insenerid otsustasid selle nimetada budistliku õnnistusjumala Kwannoni järgi lootes, et jumalus jagab neile oma heatahtlikkust samal ajal, kui nemad järgivad maailma parima kaamera loomise unistust. Ka kaamera objektiiv Kasyapa nimetati Buddha jüngri Mahakasyapa järgi. Peale selle oli kaamerakere peal graveering, millel oli kujutatud tuhandekäelist Kwannonit.

Aastal 1936, kaks aastat pärast Kwanoni sündi ning mitmeid katsetusi ja eksimusi, tõi Canon turule Hansa Canoni, oma esimese kaubandusliku 35 mm fokaaltasandilise katikuga kaamera, kirjutades sellega ettevõtte nime kaameratootjate ajalukku.

Aastal 1959 tutvustas Canon oma esimest peegelkaamerat (SLR) Canonflex, millele järgnes Canonet aastal 1961 – äärmiselt populaarne kaugusmõõdikuga kaamera, mis vallutas täielikult turu ja mille nädala varu müüdi kõigest kahe tunniga läbi. Nende edulugude järel jätkas ettevõte valdkonna liidripositsioonil mitme populaarse kaameramudeliga, nagu 1971. aastal tutvustatud tipptasemel 35 mm peegelkaameraga F-1 ning 1976. aastal turule tulnud mudeliga AE-1, mis oli maailma esimene sisseehitatud mikroarvutiga peegelkaamera.

Aastal 1987, pärast pidevaid tehnoloogilisi uuendusi, tõi Canon turule EOSi, maailma esimese autofookusega peegelkaamera, millel oli täiselektrooniline kinnitussüsteem. 1995. aastal sisenes EOS digitaalajastusse ning selle tootevalik laieneb tänaseni.

2012. aastal tõi ettevõte turule kinofilmisüsteemi Cinema EOS System – professionaalsete digitaalsete filmikaamerate ja objektiivide tootesarja, mis sai teoks tänu mitmele tehnoloogilisele uuendusele peamiselt optika vallas, mida on arendatud juba ettevõtte sünnist saati. Alates selle turuletulekust on Cinema EOS System olnud pühendunud visuaalsete väljendusviiside laiendamisele.

Canon Inc.-i pildindus- ja kommunikatsioonitoodete üksuse tegevjuhi ja direktori Masaya Maeda kommentaar: „Kogu selle 80 aasta jooksul alates Kwanoni kaamera prototüübi loomisest on Canon tegelenud pideva arendus- ja uuendustööga, et täita ettevõtte igavest ambitsiooni maailma parimate kaamerate loomise osas. Kasutades oma tegevusajaloo jooksul saavutatud tehnoloogiaid ja oskusteavet, jätkab Canon panustamist foto- ja videograafia arengusse läbi oma tehnoloogiate ja toodete, mis on loodud meie klientide ootusi täitma.”

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Lai valik Nikkor objektiive nüüd -10% soodsamad! Kampaaniatoodetega saad tutvuda siin! Pakkumine kehtib 29.02.2024 kuni 18.03.2024.
Too enda vana, kuid töökorras peegel- või hübriidkaamera meile ning saad uue Sony a7R V, Sony a7 IV, Sony a7R IV A, Sony a7S III, Sony a7 III või Sony a7C kuni -400€ soodsamalt! Soodustus kehtib nii keredele kui ka komplektidele. Kampaanias osalevad ...