Maraton-konkurss ameeriklaste kodudest.

Nagu teada, armastavad ameeriklased suuri asju – alustades hamburgeridest ja lõpetades.. jah, fotokonkursiga. Nimelt korraldatakse just selsamal nädalal Ühendriikides enneolematute mõõtmetega fotokonkurss või ehk oleks õigem öelda, fotode kogumine, millest võtavad osa ca 100 parimat fotograafi üle maailma ning loodetavasti miljoneid tavakodanikke kõigist osariikidest. Ettevõtmise nimeks on America At Home. Ja sisuks – ühe nädala jooksul tuleb pildistada üles tähtsaim koht iga inimese elus – tema kodu.

Massiivse kampaania ja ettevõtmise taga on kaks meest (projekti A Day in the Life ja America 24/7 autorid) kuid kaasatud on mitmed suured Ameerika veebi- ja trükiajakirjad (lisaks on partneriks ka IKEA, HP ja Google) ning sündmuse teeb tavakonkursist erinevaks see, et pildistada tuleb seitsme päeva jooksul, kusjuures iga päev on osavõtjail erinev ülesanne ning pildistada tuleb vaid teatud kellaajal. Pärast päevast pildistamist tuleb pilt või pildid üles laadida selle lehe abil.

Seejärel tuleb kokku fototoimetajatest jm spetsialistidest koosnev rahvusvaheline zhürii, kes valib välja parimad pildid. Lisaks raamatutele, veebilehele, teleshow’le täiendatakse fotod lühilugudega. Tavakonkursist eristab ettevõtmist ka see, et pildistada on lubatud mobiiltelefonidega – seda kõike selleks, et tagada võimalikult suur osavõtjaskond.  

Kommentaar – lihtne arvutus näitab, et ca miljon osavõtja puhul on kogupiltide arv ca 7 miljonit! Taevas appi, kes neid kõiki küll läbi vaadata jõuab. Aga kui see kord tehtud, liigitatud ja kaardistatud saab, on tulemuseks võimas visuaalne üldistus tava-ameeriklase kodust AD2007.

Ettevõtmisest lähemalt (kliki pildile):

America At Home

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.