Vahepala: Kuidas pildistada haisid?

Miks ka mitte? Kui võtaks õige kätte ja pildistaks vahelduseks hoopis haisid? Arvate, et see on vaid allvee- ja fotoproffidele mõeldud, ning elu hinda maksev ettevõtmine? Vahelduseks tehnikauudistele toome siin välja väikese tõlkeloo nende ohtlike vee-elukate pildistamisest. Nimelt, haide pildistamise suhtes kogenud fotograaf Caterina Gennaro toob allpool Popphoto.com lehel välja viis soovitust, mida järgides on ka tavainimesel üsna võimalik haidest kenasid allveefotosid saada.

1. Vali pildistamiseks sobilik koht:
Kaks parimat algajale sobilikku kohta haide pildistamiseks on USA lähistel – jahedamas vees elavaid valgehaisid on hea pildistada Guadeloupes, ning soojemates piirkondades elavaist tiiger- ja sidrun-haidest saab pilte Tiger Beach’il, Grand Bahama saarel. Mõlemas paigas on selge vesi ja küllalt haisid.

2. Vali head abilised – broneeri võtete läbiviimine proffide juures:
Broneeri või vali kohapeal asjatundlik instruktor – nt Guadeloupes on selleks San Diego Shark Diving Expeditions, ning Bahamal The Dream Team. Tänu teraspuurile tagavad mõlemad Sulle ohutu veesviibimise.

3. Pildista võimalikult pinna lähedal:
Kuni kolme meetri sügavuseni pole välku vaja, kuid sügavamal on see kindlasti vajalik. Ent kuna välgu kasutamine võib haid ehmatada, siis parem on seda üldse mitte teha, või kui, siis võimalikult vähe, st pildistada alles siis kui oled kindel et moment on õige.

4. Kasuta lainurka:
Caterina pildistab reeglina 24mm pealt. Kõigepealt oota et hai jõuaks sulle võimalikult lähedale, kasuta autofookust, ning ISO võiks jääda 200-400 vahele. Kadreerima peab rahulikult ning kaamera võiks otsaga veidi puurist väljas olla – et võred pilti ei rikuks.

5. Ole valvel, hoia silmad lahti!
Kui te võtate ette avasukeldumise (olete vees ilma kaitsva puurita), siis vältige haide suunas seljaga olemist – see ei pruugi neile mitte sugugi meeldida.


Väike väljavõte popphoto.com lehelt —
 

Väljavõte Popphoto.com lehelt

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.