2009. aasta parimad pressifotod on valitud, võitja selgub 5. märtsil

Edastame pressiteate:

2009. aasta parimad pressifotod on valitud

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) pressifoto žürii valis eile õhtul välja eelmise aasta uudis- ja olemusfoto nominendid, võitjad avalikustatakse 5. märtsil toimuval pidulikul ajakirjandusauhindade üleandmise tseremoonial.

Uudisfoto nominendid üleriiklikus kategoorias on Äripäevas 6. märtsil ilmunud Andras Kralla foto pärast Mustika keskuse põlengut puhkavast pritsumehest, Postimehes 12. septembril ilmunud Peeter Langovitsi foto Nokia kontserimaja reklaamteksti paigaldusel juhtunud ripplava õnnetusest ning Eesti Päevalehes 20. oktoobril ilmunud Marko Mummi foto, mis on tehtud läbi akna, mille taga kohtusid esimest korda Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatide esindajad.

Maakonnalehes ilmunud uudisfoto nominendid on Võrumaa Teatajas 1. detsembril ilmunud Dmitri Kotjuhi foto Haanja vallavanema valimistest, 21. veebruaril Pärnu Postimehes ilmunud Ants Liiguse foto Viljandi kalameestest, kes kala asemel kaubikut jääaugust välja tõmbasid ning Oma Saares 10. märtsil ilmunud Tõnu Veldre foto tuletõrjujast, kes kustutab Randveres majapõlengut.

Uudisfoto kategoorias esitati tänavu 80 fotot, neist 26 olid maakonnalehtedes ilmunud fotod. Parima uudisfoto auhinna võitja saab 10 000 Eesti krooni (neto) suuruse preemia. Maakonnalehe foto saab 5000 krooni (neto) suuruse preemia.

Olemusfoto nominendid üleriiklikus kategoorias on Äripäevas 7. aprillil ilmunud Andras Kralla fotoseeria Kullimaa lambakasvatajast Peetrist, kes pidi hüljatud tallele emaks hakkama, Postimehes 10. märtsil ilmunud Liis Treimanni foto naistepäeva hommikust Balti jaamas ning Eesti Päevalehes 17. augustil ilmunud Rauno Volmari foto krooniga sotsiaaldemokraatide meediajuhist ja Jüri Pihlist.

Maakonnalehes ilmunud olemusfoto nominendid on Pärnu Postimehes 6. oktoobril ilmunud Ants Liiguse foto koerakesest sügistormi käes, Pärnu Postimehes 11. veebruaril ilmunud Ants Liiguse foto vaba aega veetvatest noortest peale ööklubide sulgemist ning Oma Saares 18. aprillil ilmunud Raul Vinni foto Leisi keskkooli direktorist kooli ujula tühjas basseinis.

Olemusfoto kategoorias laekus tänavu konkursile 80 tööd, iga töö võis koosneda kuni kolmest fotost. Maakonnalehtedes avaldatud võistlustöid oli 26. Parima olemusfoto autor saab auhinnaks 10 000 Eesti krooni (neto) suuruse preemia ja maakonnalehes ilmunud foto 5000 krooni (neto) suuruse preemia.

Žürii hinnangul oli kõikide kategooriate nominentide tase ühtlane, puudus selge favoriit. Eraldi toonitas žürii  maakonnalehtede fotode head taset. Tänavusel konkursil olid žürii hinnangul kajastamist leidnud kõik eelmise aasta suursündmused, välja arvatud laulupidu.

Fotožürii tööd juhtis sel aastal Eesti Päevalehe peakunstnik Merike Pinn. Žüriisse kuulusid Postimehe fototoimetuse juhataja Raigo Pajula, fotoajakirja Cheese peatoimetaja Tiit Lepp, Kroonika ja Eesti Naise fotograaf Kristjan Lepp, Äripäeva fototoimetuse juht Raul Mee, fotograaf ja Nikoni müügi ja turundusjuht Rene Mitt ning Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre. 

2009. aasta parimad uudis- ja olemusfotod avalikustatakse Tallinnas Õpetajate Majas 5. märtsil toimuval pressitseremoonial. Samas toimub ka pressifoto näituse avamine, näitus jääb Õpetajate Maja galeriis avatuks märtsi lõpuni.

EALL

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Head kliendid! Sellel laupäeval, 24.veebruaril on kõik Fotoluksi kauplused suletud! Meeleolukat pidupäeva! Fotoluksi meeskond
Too enda vana, kuid töökorras peegel- või hübriidkaamera meile ning saad uue Sony a7R V, Sony a7 IV, Sony a7R IV A, Sony a7S III, Sony a7 III või Sony a7C kuni -400€ soodsamalt! Soodustus kehtib nii keredele kui ka komplektidele. Kampaanias osalevad ...