Uuring Prantsusmaalt: DVD eluiga on parimal juhul 5-10 aastat

Prantsuse Teaduste Akadeemias esitleti neil päevil LNE uuringut (Laboratoire national de métrologie et d’essais)  DVD-de kestvusest, ja see on info, mida võiks teada ning arvestada ka kõik meie fotosõbrad ja kodu-arhivaatorid.

Nimelt, kui teil on ehk siiani jäänud mulje, et CD või DVD on midagi sellist, millele võib aastate jooksul loota, ning kuhu kanntab varundada kõik teie pere- ja tähtsündmused, siis mõelge uuesti. 

Prantsuse Teaduste Akadeemias väljatoodud põhjaliku ettekande lõppjärelduses on kirjas, et DVD eluiga on parimal juhul 5-10 aastat, ning seda meediat ei tohiks mingil juhul kasutada pikemaaegseks varundamiseks.

Seega – arhiveerige oma failid kas välisel kõvakettal (kindlamad on nn RAID-kettad) või veelgi kindlam – valdav enamus meie fotoajaloost seisab negatiivide ja paberfotode najal. See on kahtlemata kõige lollikindam moodus oma väärtuslike momentide talletamiseks.

DVD eluiga on max 10 aastat

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.