12 nippi selleks, et õiget hetke mitte maha magada!

Kes meist ei teaks seda kibedat tunnet, kui õige pilt või hetk on käest minema lipsanud, olgu siis põhjuseks enda hajameelsus, või siis võttis pildistamiseks valmisseadmine nõnda kaua aega, et pildistatav oli ammu jalga lasknud, või olukord taas endine. Refereerime siin elementaarset 12-punktist koosnevat nimekirja sellest, kuidas vähendada neid kipitamajäävaid olukordi, ja olla näpp-katikul just siis, kui hetk on parim.

1. Kui kaamera on kotis, siis olgu see sellises, mida saab kiiresti avada (nt seljakott pole hea); sobib aga näiteks mõni Lowepro Slingshot-seeria kottidest.
2. Väga mõistlik oleks omada kahte akut. Üks neist võiks olla igaks juhuks lõpuni laetud.
3. Hoia kaamera klaasid alati puhtad. Siis on need puhtad ka siis, kui peab kiiresti reageerima. Kehtib ka sensori suhtes.
4. Hea oleks, kui Sul ei oleks tavaks hoida kaamerat täispildistatud mälukaartidega fotokotis; vaid et alati oleks kaartidel varu. Või et sul oleks varukaart.
5. Kui sul on ette teada, milline (valgus)olukord sind ootab, säti kaamera parameetrid laias laastus ette valmis.
6. Kui sul on stabilisaatoriga objektiivid, hoia IS või VR (stab tähis) kindlasti sees. Abiks ikka!
7. Pane ette tarvilikud filtrid, või vastupidi, võta ära need, mida kindlasti vaja ei ole; ja eriti need, mis valgusjõudu vähendavad (nt polarisatsioonifilter).
8. Näib liiga lihtsana.. aga: võta ära objektiivi esikaitse. Iial ei tea, mis olukorras just see väike asi võib esimese pildi tegemise kiirust mõjutada.
9. Kui liigud, siis ole valmis leidma seda, mida otsid; aga hoia silmad lahti ka kõikideks teisteks uuteks olukordadeks.
10. Hoia kaamerat sisselülitatuna, ja kaamerat enda lähedal.
11. Pane tähele, mis su ümber toimub ja hoia silm terav.
12. Kui hetk on käes, siis pildista, mitte ära jää selle ilu ja võlu vaatlema. Tee oma osa kiiresti aga keskendununa ära!

Hetk võib küll õige olla, ent tähtis on ka, et foto tehniliselt õnnestuks. Siin on liiga pikk säriaeg olnud, ja kaader nö ära-värisenud.

Hetk võib küll õige olla, ent tähtis on ka, et foto tehniliselt õnnestuks. Siin on liiga pikk säriaeg olnud, ja kaader nö ära-värisenud.

Allikas: www.digital-photography-school.com

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.