Lomograafia teemaline fotonäitus “OMG! See teeb pilti, kui ma siia vajutan”

Täna kl 18 avatakse Tartus Nooruse galeriis (Riia tn 11) lomoteemaline fotonäitus, mis püüab üle minna kõiksugu fototehnilistest normidest, ka neist, mis on tekkinud ka pealtnäha täiesti reeglitevabasse Lomo-kultuuri. Kuidas see näituse korraldajatel on õnnestunud, saab vaadata kuni 4. märtsini. Näitusel on väljas ca 3000 fotot ja kasvõi mõttelist loodi nende tegemisel kasutatud ei ole. PS. Näituse pildid prinditi välja meie Tartu Fotoluksis (Ülikooli 6a).

Näituse pressiteade:

Leian, et fotograafia ei ole midagi sellist, mida peaks kartma valesti teha. Ei ole õigesti ja valesti tehtud pilti, on õige ja vale kasutus neile. Arvan, et kui pildistamise ajal ei muretseta nii palju tehniliste parameetrite pärast ning kui pildistamise akt ei ole väärtus omaette, vaid loomulik ja peaaegu, et märkamatu osa igapäevategevusest, on piltide sisu ehedam, lähedasem, isiklikum, huvitavam. Lomograafia tekkis alternatiiviks konventsionaalsele (hobi)fotograafiale, kus on tähtis kallis fototehnika, täpsed otsused, kindlad reeglid, eksimatus, ideaalsus. Sellest ka sarnastele mustritele alluvad tulemused. Lomograafid julgustavad piire ületama, eksperimenteerima ja reegleid rikkuma. Märksõnad nagu emotsioonid, katsetamise, juhuslikkus, mängulisus on tähtsamad kui korrektne teravustamine, kadreerimine, kompositsioon, värvihaldus jms. Väga lahe mõte, aga nüüd, umbes 20 aastat hiljem, on lomograafia sisemaailmas tekkinud omakorda reeglid, millest üle ei astuta. Näiteks digifotograafia väljajätmine, kindlad eksponeerimisviisid ning motiivid, fotoka markide ja firmade väga kindel eristamine jne. Kirjutamata reeglite kõrval on isegi kirjutatud reeglid! Taaskord on jõutud punkti, kus on vaja uuesti üle piiride astuda. Eksperimentaalfotograafiasse on vaja tagasi tuua eksperimentaalsus.

Galeriis "Noorus" 14. veebruar – 4. märts 2012 | Näituse külastamine on tasuta.

Vaata lähemalt näituse FB-lehelt, kliki >>>

OMG!

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.