Looduse pildistamise kursus algajatele (9. september kell 11:00 Kakerdaja rabas)

Kursusel käsitletavate teemade loetelu:

  1. Peegelkaamera – vaatame mida on kaameratel meile pakkuda. Vaatame lähemalt pildistamisprogramme, erinevaid võtteprogramme (AV, TV, P, M jne.), särimõõtmise võimalusi (punkt, üle kaadri jne.) ja kuidas neid kõike kasutada.

  2. Objektiivid – lainurk- normaal- ja teleobjektiivid, suumobjektiivid. Millal kasutada lainurka ja millal teleobjektiivi, kas ühe objektiiviga saab kõike pildistada jne.

  3. Korrektse säri määramine – ava ja säriaeg, säritusastmed, dünaamiline ulatus. Värvide tonaalsused ja nende kasutamine säri määramisel. Otsime loodusest pool- heledaid- ja tumedaid toone ning õpime nende kasutamist korrektse säri määramiseks. Eraldi käsitleme säri määramise põhimõtteid digikaamerat kasutades. Loomulikult ei unusta ka filmi, kui on osalejaid, kellel filmikaamera.

  4. Kompositsioon – vahend mis teeb ülesvõttest foto. Kolmandike reegel, esi- ja tagaplaan, keskne kompositsioon.
  5. Mida veel vaja peale kaamera ja objektiivi?

    Foto: Jaanus Järva

    Kursuse teoreetilist ja praktilist osa käsitletakse koos, st. kõik mida juhendaja räägib, rakendatakse kohe praktikasse. Lisaks saavad kõik osalejad kolm praktilist ülesannet, mille eesmärgiks on saadud teadmiste iseseisev rakendamine.

    Aeg: 9. september, algusega kell 11:00
    Koht: Kakerdaja raba, kogunemine Noku talu õuel
    Osalejate arv: 16
    Hind: 400 EEK

    Juhendaja: Jaanus Järva (jaanusj@hot.ee, tel 555 40 858)

 

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Fotoluks ja SIGMA esitlevad: Loodusfoto workshop Kõrvemaa maastikel koos Herve Rannuga Kirjeldus: Sügisvärvid ning udused rabahommikud – aeg, mis inspireerib ning millal tasub hommikuti loodusesse minna, et neid suurepäraseid tingimusi kogeda. ...
Küllap on paljudele algajatele loodusfotograafidele tuttav olukord, kus üritad linnule või loomale kõigest väest lähedale hiilida, et saada võimalikult hea pilt, kuid varem või hiljem jääb fotograaf pildistatavale vahele. Tulemuseks on roomamisest ...