Loodusfoto õpperetk Kakerdaja rabasse! (7.04, kl 11:00 Kakerdaja raba)

Fotomatk algajale kuid õpihimulisele loodusfotograafile, kus saavad selgeks põhitõed, alustades õigest varustusest ning lõpetades terviklikust kompositsioonist. Sekka suur annus kevadist rabaelu! Kursus on esimene koolituste seerias, mis käsitlevad looduse pildistamise erinevaid aspekte.

Käsitletavad teemad:

  • Mida peaks ühe loodusfotograafi kott sisaldama?

  • Korrektse säri määramine – ava ja säriaeg, säritusastmed, dünaamiline ulatus. Värvide tonaalsused ja nende kasutamine säri määramisel. Otsime loodusest pool- heledaid- ja tumedaid toone ning õpime nende kasutamist korrektse säri määramiseks. Eraldi käsitleme säri määramise põhimõtteid digikaamerat kasutades. Loomulikult ei unusta ka filmi, kui on osalejaid, kellel filmikaamera.

  • Objektiivid – vaatame lähemalt lainurk- normaal- ja teleobjektiivide kasutusvõimalusi looduse pildistamisel. 

  • Kompositsioon –  vahend mis teeb ülesvõttest foto. Ekspressiivne ja narratiivne pilt Kolmandike reegel, esi- ja tagaplaan, keskne kompositsioon.

    Foto: Jaanus Järva

    Kursuse teoreetilist ja praktilist osa käsitletakse koos, st. kõik mida juhendaja räägib, rakendatakse kohe praktikasse. Lisaks saavad kõik osalejad praktilise ülesande, mille eesmärgiks on saadud teadmiste iseseisev rakendamine.

    NB! Riietuda vastavalt ilmale ning lisaks fotovarustusele võtta kaasa ka söök ja jook. Teeme ka lõkke üles, et veidi vorsti küpsetada (küpsetab see, kes vorsti kaasa võtab).

    Aeg:  7. aprill, algusega kell 11:00
    Koht: Kakerdaja raba, kogunemine Noku talu õuel
    Osalejate arv: 16
    Hind: 400 kr
    Juhendaja: Jaanus Järva, tel 555 40 858

 

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Fotoluks ja SIGMA esitlevad: Loodusfoto workshop Kõrvemaa maastikel koos Herve Rannuga Kirjeldus: Sügisvärvid ning udused rabahommikud – aeg, mis inspireerib ning millal tasub hommikuti loodusesse minna, et neid suurepäraseid tingimusi kogeda. ...
Küllap on paljudele algajatele loodusfotograafidele tuttav olukord, kus üritad linnule või loomale kõigest väest lähedale hiilida, et saada võimalikult hea pilt, kuid varem või hiljem jääb fotograaf pildistatavale vahele. Tulemuseks on roomamisest ...