Maastikupildistamise koolitusretk (23. september kell 12:00 Männikjärve rabas)

 

Männikjärve raba on kindlasti üks Eesti loodusfotograafide "meepottidest". Eriti selletõttu, et seal on võimalik pildistada nii maapinnalt kui ka vaatetornist, kust avaneb maaliline vaade laugastikule.

Antud kursuse raames pildistame Männikjärve rabas, raba ümber metsas kui ka Endla järve ääres. Viimases paigas võtame ka einet ning liigume päikeseloojanguks tagasi rappa, et seal siis õiget valgust tabada.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Erinevat tüüpi maastike pildistamise võimalused

  • Lainurk- ja teleobjektiiv maastiku pildistamisel

  • Filtrite kasutamine – kiil- ja polarisatsioonifiltrid – miks ja millal

  • Valgus kui pildi meeleolu looja

  • Lisavalgustuse võimalused maastiku pildistamisel – välklambi kasutamisest

  • Impressionistlik ja dünaamiline maastik

Foto: Jaanus Järva

Kuna liikumine toimub peamiselt mööda laudteed ja ettevalmistatud matkarada, siis on parimaks jalanõuks matkasaabas. Riietuda vastavalt ilmale ning sööki kaasa vastavalt kõhutundele.

Aeg: 23. september, algusega kell 12:00

Koht: Männikjärve, Endla LK
Osalejate arv: 16
Hind: 400 EEK

Juhendaja: Jaanus Järva (jaanusj@hot.ee, tel 555 40 858)

 

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Fotoluks ja SIGMA esitlevad: Loodusfoto workshop Kõrvemaa maastikel koos Herve Rannuga Kirjeldus: Sügisvärvid ning udused rabahommikud – aeg, mis inspireerib ning millal tasub hommikuti loodusesse minna, et neid suurepäraseid tingimusi kogeda. ...
Küllap on paljudele algajatele loodusfotograafidele tuttav olukord, kus üritad linnule või loomale kõigest väest lähedale hiilida, et saada võimalikult hea pilt, kuid varem või hiljem jääb fotograaf pildistatavale vahele. Tulemuseks on roomamisest ...