Talvepildistamise koolitusretk Alam-Pedjale (20.01 kell 10:30 Kirnal)

Talvise looduse pildistamine on üsna suur väljakutse nii fotograafile kui tema tehnikale. Külmetavad sõrmed ja varbad, tugev tuul, lumi, hangunud ekraaniga digikaamera ning akud, mis ruttu tühjaks saavad, on vaid osa raskustest, millega talvel kaameraga looduses viibija peab arvestama. Teine pool on seotud pildistamisega. Sageli avastab fotograaf metsast tagasi tulles, et lumi piltidel polegi nii valge, kui see tegelikult oli ja üldse näivad pildid kuidagi hallid ja lamedad..

Selleks, et pettumusi vältida peab veidi teadmisi koguma, kuidas selle lume siis valgeks saab ning värvid pildile tekivad? Antud kursus olekski õige koht, nende teadmiste omandamiseks. Lisaks räägitakse ka tehnilistest raskustest ja nende ületamisest, nagu tühjenevad akud, udune pildiotsija, digikaameraga pildistamise eripäradest jne.

Üks osa kursusest on jäljekool, kus vaatleme loomade ja lindude jälgi nii lumel kui ka puudel ning püüame nende kaudu metsaelanike toimetusi inimkeelde tõlkida. 

Kursuse teoreetiline osa on põimunud praktikaga, et osalised saaksid kohe omandatud teadmisi rakendada. Samuti on plaanis kursuse raames teha ka väike matk, et õppimine oleks ikka lõbusam ning osalejad läheksid koju nii uute teadmiste, piltide kui ka hea tujuga.

Aeg:  20. jaanuar, algusega kell 10:30; kestvus kuni pimeduse saabumiseni
Koht:  Kirna matkarada, Alam-Pedja looduskaitseala
Kohtade arv: 16
Hind: 400 kr

Juhendaja: Jaanus Järva, tel 555 40 858

NB! Riietus peaks vastama ilmale ning kuum tee, kohv või mõni muu jook peaks termosega kaasas olema, samuti võiks ka kõhutäidet kotti pista, sest värskes õhus läheb see ruttu tühjaks.

Foto: Jaanus Järva

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Fotoluks ja SIGMA esitlevad: Loodusfoto workshop Kõrvemaa maastikel koos Herve Rannuga Kirjeldus: Sügisvärvid ning udused rabahommikud – aeg, mis inspireerib ning millal tasub hommikuti loodusesse minna, et neid suurepäraseid tingimusi kogeda. ...
Küllap on paljudele algajatele loodusfotograafidele tuttav olukord, kus üritad linnule või loomale kõigest väest lähedale hiilida, et saada võimalikult hea pilt, kuid varem või hiljem jääb fotograaf pildistatavale vahele. Tulemuseks on roomamisest ...