Kuidas valida fototehnikat? Usalda eksperte!

Igal aastal valib 28 maailma juhtivat fotoajakirja välja parimad fotoalased tooted. TIPA (The Technical Image Press Association) on hetkel kõige mõjukam omasugune ning juba 24-ndat korda said maailma parimad tehnikatooted auhinnatud! Toome teieni ära kõik 40 auhinnatud fototehnika toodet.

1. Parim fotoäpp: Photosmith 3

"Photosmith 3" äpp aitab fotograafil oma fotosid telefonis korrastada (lisada kuupäevi, tag`e, märksõnu jmv)  ja neid Wi-Fi võrgu kaudu kasvõi otse iPadi laadida.

2. Parim innovaatiline toode: Canon Dual Pixel CMOS AF
Autofookuse tehnoloogia, mis parandab oluliselt autofookuse kiirust ja täpsust Liv View ja videorežiimis. See teholoogia on lisatud näiteks Canon 70D-le, C100-le ja C300-le.

3. Parim profiobjektiiv: Canon EF 200-400mm f/4l IS USM
Objektiiv, mis sihib eelkõige spordi- ja loodusfotograafe. Sisseehitatud 1.4.x konverteriga teleobjektiiv proovib pakkuda "all-in-one" telelahendust – näiteks juhul, kui objektiivi vahetamine ei tule kiiresti kõne alla ja/või kui pildistatakse kõrge niiskuse ja tolmuga keskkonnas ja seeläbi ei oleks see lihtsalt ohutu (sensroile sattuva sodi/veepiiskade tõttu).

4. Parim peegelkaamera edasijõudnutele: Canon EOS 70D
20.2 megapiksline, 14-bitise DIGIC 5+ protsessori ja 19-punktilise täis-risttüüpi automaatteravustamissüsteemiga EOS 70D jäädvustab täiskõrglahutusega pilte kiirusel kuni 7 kaadrit sekundis ning ühe sarivõttega kuni 65 JPEG- või 16 RAW-vormingus pilti korraga.

5. Parim eksperdi kompaktkaamera: Canon Powershot G1 X Mark II
Canoni "G-seeria" kaamerad on alati olnud hinnatud korralikku ehitus- ja pildikvaliteeti hindavate fotograafide hulgas, kes ei soovi peegelkaamerat kaasa vedada. G1x Mark II ongi oma sisult ja võimekuselt peegelkaamera minimudel.

6. Parim "Prime Lens" objektiiv hübriidile: Zeiss Touit series
Fuji X ja Sony E-bajonetile toodetavad manuaalfookusega tippobjektiivid.

7. Parim tarkvara: DxO Viewpoint 2
Tarkvara, mis on mõeldud eelkõige lainurkadega pildistavaltele fotograafidele. DxO abil saab korrigeerida perskpektiivi, moonutusi, nurki jmv.

8. Parim eksperdi hübriidkaamera: Fufjifilm X-T1
Ka Eesti fotograafide poolt väga hästi vastuvõetud hübriidkaamera, mille kere on vee- ja tolmukindel tänu 80-le erinevale tihendile. Koos uue 18-135 veekindla Fujinon objektiiviga, saab tõelise Safarikindla komplekti!

9. Parim eksperdi objektiiv hübriidile: Fujifilm XF-10-24mm f/4 R OIS
Stabilisaatoriga lainurk ülitäpse ja kiire autofookusega. Ehitusse lisatud ohtralt asfäärilisi ja madala dispersiooniga elemente.

10. Parim fotopaber tindiprinterile: Hahnemühle Photo Silk Baryta 310
Unikaalne baariumsulfaadiga kaetud pind, tagab rikkad värvid värvifotodel, kui ka sügavuse mustvalgetel printidel.

11. Parim fotomonitor: LG 21:9 Ultrawide 34UM95
Pakub 3440×1440 pikslist resolutsiooni, 21:9 külgede suhet ning katab tervelt 99% SRGB värviruumist.

12. Parim fototeleviisor: LG Ultra HD TV
Kõigile, kes naudivad videote ja fotode vaatamist läbi televiisori. Võimaldab sisestada SD-mälukaardi otse televiisorisse.

13. Parim kolmjalg: Manfrotto uus 190 seeria
Suurimaks muudatuseks on kesksamba horisontaalse asendi mehhanismi integreerimine statiivi kesksamba kinnituse sisse. See teeb MT190XPRO3 statiivi veel kompaktsemaks, samal ajal avardades statiivi kasutusvõimalusi.

14. Parim vastupidav kaamera: Nikon 1 AW1
Vee- ja löögikindel hübriidkaamera, millel on GPS, sügavusmõõtja ja elektrooniline kompass.

15. Parim peegelkaamera algajale: Nikon D3300
Väike ja kerge 24,2-megapiksline peegelkaamera on võimas, mugavalt kaasaskantav ja hõlpsalt kasutatav ning see on suurepärane seade unustamatute suure eraldusvõimega fotode ja videote tegemiseks

16. Parim profi peegelkaamera: Nikon D4s
Laiendatud ISO-vahemik ja EXPEED 4 pilditöötlus viivad väheses valguses pildistamise täiesti uuele tasemele, tehes kaamerast nii pimedas kui ka valges pildistamise meistri. Automaatse teravustamise täiustamisega on parandatud objektihõivet ja jälgimist kiirusel 11 kaadrit sekundis.

17. Parim edasijõudnute kaamera: Nikon Df
Nikoni klassikaliste 35-millimeetriste filmikaamerate välimusest ja Nikoni viimaste professionaalsete peegelkaamerate tehnoloogiast inspiratsiooni ammutanud Df on pühendatud puhtalt fotograafiale. Kaamera käivitusaeg on ligikaudu 0,14 s* ja katik vabaneb 0,052-sekundilise* viivitusega. Kiire sarivõte nii FX- kui ka DX-formaadisl kiirusel kuni 5,5 kaadrit sekundit.

18. Parim välk: Nissin i40
Nissin i40 on kompaktne välgupessa kinnituv E-TTL / E-TTL II funktsionaalsusega välklamp Canoni kaameratele. Selle juhtarv on 40 m (ISO 100, 105 mm asendis) ning katab enimvajaliku suumivahemiku 24 – 105 mm või lausa 16 mm kasutades integreeritud lainurkhajutit (35 mm täiskaader kaamera ees). Lisaks on sel välklambil ka integreeritud LED videovalgusti, mis lihtsustab jhämaras filmimist.

19. Parim algaja objektiiv hübriidile: Olympus M.Zuiko 14-42mm
Olympus M.Zuiko Digital ED 14-42mm f/3.5-5.6 EZ on kõige õhukesem pannkook-tüüpi suumobjektiiv maailmas ja see tagab erakordselt terava kvaliteedi servast servani. Kinnita see objektiiv oma Olympus OM-D/PEN kaamera kerele ja naudi superkõrge-kvaliteedilist süsteemikaamerat, mis mahub peopessa.

20. Parim algaja hübriidkaamera: Olympus OM-D E-M10
E-M10 on õhuke, kauni disainiga, kerge süsteemikaamera, mis on oma klassi võimsaim. See Micro Four Thirds kaamera on täis nutikat tehnoloogiat: suur elektrooniline pildiotsija, võimas 3-teljeline pildistabilisaator ja kiire automaatfookus, samuti on see varustatud sisseehitatud välgu ja WiFi-funktsiooniga.

21. Parim hübriidkaamera foto- ja videotöödeks: Panasonic Lumix DMC-GH4
Uus Venus Engine pildiprotsessor on spetsiaalselt selle kaamera jaoks välja töödatud neljatuumaline CPU – see võimaldab kiiremat andmetöötlust ning pildiparandust. Uus Live MOS sensor samas võimaldab kasutada kuni ISO 25600 tundlikkust ilma, et lahutusvõime, värvid, gradatsioon jms kannataks.

22. Parim Supersuum kompaktkaamera: Panasonic Lumix DMC-TZ60
Kerge ja kompaktne taskukaamera, millel on WiFi ja GPS ning RAW pildistamisevõimalus.

23. Parim keskformaadikaamera: Phase One IQ250
CMOS põhine 50 megapiksline sensor ja 14-stopiline dünaamiline ulatus räägivad enda eest!

24. Parim stuudiovälk professionaalidele: Profoto B1 seeria
Populaarse D1 Air seeria edasiarendus – polümeerist korpus, sisseehitatud 77-kraadine reflektor, seesmine saatja vastuvõtja aga erinevalt D1-st on B1 versioonil akutoide ja TTL-tavavälguga ühildumine(täisühildumine Canon E-TTL II välkudega).

25. Parim peegelkaamera eksperdile: Pentax K-3
K-seeria lipulaevana on K-3 varustatud hulga eeskujulike omaduste ja kasutajasõbralike funktsioonidega, mis optimeerivad pildikvaliteeti ja kaamera kasutatavust ka nõudlikes välitingimustes.

26. Parim edasijõudnute hübriidkaamera: Samsung NX30
Kiire hübriidkaamera, millel on 9 kaadrit/sekundis sarivõte ja maksimaalne katikukiirus suisa 1/8000 sek. Need omadused muudavad selle kergesti spordifotograafide lemmikuks. Boonuseks iga kaameraga kaasas ka Adobe Lightroom tarkvara!

27. Parim soodne kompaktkaamera: Samsung WB50F
12x optilise suumi, 16 megapikslilise sensoriga ja 3" LCD-ekraaniga väike kaamera, millel on lisaks ka pildistabilisaator ja suur hulk SMART pildistamisrežiime.

28. Parim lisavarustus: SanDisk Connect Wireless Flash Drive
Juhtmevaba pildipank! Patarei kestab kuni 4 tundi ja seade ise saadaval 16, 32 ja 64GB suuruses.

29. Parim mälukaart: SanDisk Extreme Pro UHS-II
Sandiski UHS-II tüüpi mälukaardid on loodud kiireks RAW ja JPEG failiedastuseks ja salvestuseks. Ülikiired lugemis- ja kirjutamiskiirused ning USB 3.0 mälukaardilugejaga võimaldavad need suisa 500MB/s andmeedastust!

30. Parim fotoprojektor: Epson EH-TW7200
Kui on soov vaadata korraliku kvaliteediga videosid tööl või kodus, siis Epsoni projektor on selleks TIPA arvates parim valik: elavad värvid ja kontrast ning FULL HD 1080p resolutsioon. Võimaldab edastada ka 3D videosid.

31. Parim fotoprinter: Epson XP-950
"All-in-one" lahendus, mis võimaldab skännida, printida ja kopeerida. 10x15cm mõõdus kvaliteetne foto valmis kõigest 10 sekundiga!

32. Parim algaja objektiiv: Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C
Uus 18-200 universaalsuum on kauni mati viimistlusega, kerge ja väiksem, kui mistahes 18-200 suumobjektiiv. Boonuseks on makropildistamise võimalus ja ühildumine Sigma USB-dokiga, mille kaudu saad oma objektiivi just sulle sobivaks häälestada.

33. Parim disain: Sigma dp Quatrro
Tõeliselt julge disaininga võimekas kaamera, millel on X3 Foveoni sensor ja fikseeritud fookuskaugus ( kolmes versioonis: 19mm, 30mm ja 50mm).

34. Parim fototeenus: Sigma bajoneti vahetus
Kui on soov vahetada kaamerabrändi ja kotis suur hulk Sigma objektiive, siis on nüüd võimalus neil soovi korral bajonett ära vahetada. Vahetus maksab ca 200€ ja võtab aega kuni 4 nädalat.

35. Parim actionkaamera: Sony DHR-AS100v
GoPro valitsemisele on lõppu püüdnud teha nii mõnigi suur kompanii – seni edutult. Ehk Sony DHR-AS100v oma GPS ja WiFi-režiimiga on vääriline vastane. Sony kaamerad sisaldavad endas kvaliteetseid Carl Zeiss objektiivi ja ka see kaamera ei ole erand.

36. Parim professionaali hübriidkaamera: Sony Alpha 7r
Sony a7R on maailma väiksem täiskaadersensoriga ning vahetatavate objektiividega kaamera. Talleta hämmastavalt teravaid pilte selle 36,4 megapikslise sensoriga, millel on eemaldatud ka madalpääsfilter.

37. Parim videokaamera: Sony FDR-AX100
4K videoresolutsiooni pakkuv kompaktne videokaamera Sonylt. Ühildub nutitelefoniga ja omab 12x optilise suumiga Carl Zeiss T* objektiivi ning 14MP Exmor R sensorit.

38. Parim lisavarustus mobiilidele: Sony QX seeria
Sony nutitelefonidele mõeldud kvaliteetne pildistamislahendus.

39. Parim eksperdi objektiiv peegelkaamerale: Tamron 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD
Talleta loodusfotosid või tee spordireportaaži selle kvaliteetse Tamroni 150 – 600mm telesuumobjektiiviga. Objektiiv on varustatud võimeka optilise pildistabilisaatoriga (VC Vibration Compensation) ning vaikse ja kiire USD (Ultrasonic Silent Drive) teravustamismootoriga, mis lihtsustavad objektiiviga töötamist ning aitavad talletada detailsed fotod ka käest pildistades.

40. Parim fotokott: Thule Perspektiv seeria
Ergnonoomilised ja praktilised fotokotid, mis pakuvad palju innovaatilisi lahendusi.



Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.