Photokina – nädal fotograafile!

Iga kahe aasta järel koguneb Kölni meeletu mass entusiastlikke fotograafe, kes tulevad kohale peamiselt selleks, et näha ja proovida uut tehnikat, aga mitte ainult. Photokina on saanud kohaks, kus suheldakse silmast silma, jagatakse kogemusi ning kohaletulnutel on võimalus osa saada maailma tippfotograafide workshop-loengudest nii looduse-, spordi-, pressi- kui stuudiofoto teemadel. Mõistagi samal ajal ka ise pildistada ning katsetada uudistehnikat, selle tarbeks ülesse pandud stuudiotes ja lavadel, koos modellidega.

Lisaks arvukatele igapäevastele loengutele on üle terve Photokina messiterritooriumi esitletud parimatest parimad fotonäitused üle maailma. Alustades UNICEFI ja Saksamaa kohalikest fotonäitustest ning lõpetades suursuguste Leica Gallery Hall näitustega.

Leica territooriumil oleva suursuguse galerii täidavad käesoleval messil alljärgnevad fotograafid (alfabeetilises järjekorras): Bryan Adams, Michael Agel, Till Brönner, René Burri, Alejandro Cegarra, Anton Corbijn, Jamie Cullum, Glen Craig, D-Nice, Lois Hechenblaikner, Thomas Hoepker, Martin Kollar, Gerd Ludwig, Jim Marshall, Mary McCartney, Anja Niedringhaus, Jürgen Schadeberg, Andy Summers, Chris Suspect, Tom Wright ja George Yammine.

Meie suureks rõõmuks kohtab selle aasta galeriides ka tuttavaid pilte. Nimekad loodusfotograafid Sven Zacek ning Remo Savisaar on mõlemad esindatud mastaapsel loodusfotonäitusel, mis on koostatud GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013 fotode põhjal. Jaanus Ree foto rulasõitjast ja tema varjust troonib uhkena Red Bull Illume Exhibition Tour ühe suurima promofotona. Red Bulli näitus ise on avatud õhtutundidel messikeskusest eemal – efektselt eksponeeritult ja valgustatult.

Kokkuvõttes võib öelda, et Photokina on koht, kuhu tõeline fotosõber võib julgelt tee ette võtta. 40.- eurot maksev päevapilet ei ole väikene summa kuid emotsioon fotomessist ning selle meluga kaasnevast toob need inimesed kahe aasta pärast Kölni uuesti tagas


Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.