Toiminud töötuba! Fotoluksi maastikufoto töötuba Kõrvemaal 18-19.05.2019

Kõrvemaa kauni looduse keskel toimuvasse Fotoluksi maastikufoto töötuppa on oodatud kõik loodusfoto huvilised, kes soovivad tutvust teha või oma looduse pildistamise oskusi täiendada.

Maastikufotograaf Arbo Rae (www.arborae.comFacebookInstagram) viib meid erinevatesse kaunitesse võttepaikadesse, kuhu inimesed iga päev ei satu. Ühtlasi räägib Arbo, miks mõned pildid kõnetavad enam, kui teised ja mis selle taga on.

Räägime maastikufotograafiast üldisemalt – mida silmas pidada, kui on soov kauneid vaateid pildiks vormida. Lisaks teeme selgeks, kuidas Sinu kaamera töötab ja milliseid režiime võiksid kasutada. Seejärel otsime kevadisel Kõrvemaa maastikul üles parimad võttekohad, lähme sinna õigeks ajaks, jäädvustame unustamatud hetked ja vormistame pildistatud toorfailidest kunstiteosed.

Töötoas osalemisest on kõige suurem kasutegur neil, kes on enesele juba selgeks teinud fotograafia algtõed, tunnevad oma kaamera funktsioone ning kasutavad arvutis pilte töödeldes Adobe Lightroom või sarnast laialdaste võimalustega pilditöötlustarkvara.

Samas saavad ka päris algajad järjele sellega, et näitame ette, milliseid seadeid kaameras kasutada ja milleks, ning mis on esimesed sammud Adobe Lightroomi kasutamisel.

Töötoa toimumise baasiks on Kõrvemaa Suusa- ja Matkakeskus, kus on head välispordi ja discgolfi harrastamise võimalused, kergliiklustee rullsuusatamiseks või -uisutamiseks, hubane söögimaja ja palju muud. Võta kaasa ka lapsed, neil on tegemist nii toas kui õues ja ehk saavad samuti fotopisikuga nakatatud.

Lisaks fotovarustusele nagu fotoaparaat ja statiiv vajad veekindlaid jalatseid, ilmastikule sobivad matkariideid, kindaid, mugavat fotoseljakotti ja kihilist riietust, mis lubab vaheldumisi tempokamalt liikuda ja rahulikult maastikul võttekohtades seda õiget võttenurka otsida.

Siseruumides toimuvate sessioonide käigus vaatame üle igaühe kaamera seaded maastikupildistamiseks – nii ei ole maastikul enam probleemi menüüdest funktsioonide otsimisega. Järeltöötluse sessiooni ajal vaatame, kuidas fotoaparaadis olevast raw-failist või mitmest saab pilt, mida ka aastate pärast häbenema ei pea. Oma arvuti kaasa võttes saad oma tehtud pilte kohe juhendajatega koos töödelda.

 

Laupäev 18.05.19

11.00 kogunemine Kõrvemaa Matka- ja Suusakseskuses

11.15 loeng maastikupildistamisest

13:30 lõunasöök

14:30 personaalsed kaamera seadistuste nõuanded

15:30 maastikufoto treening välitingimustes

17:00 loeng pilditöötlusest

19:00 õhtusöök

19:30 – 23:00 õhtune fotomatk

 

hapäev 19.05.19

2:30 äratus

2:45 hommikune fotomatk

8:00 hommikusöök

9:00 pilditöötlemissessioon ja kokkuvõtete tegemine, kõrvale suupistelaud

13:00 kojusõit või soovi korral veel kord maastikule pildistama

 

Töötoas osalejate arv on piiratud 20 inimesega – nii saab kindel olla, et juhendaja tähelepanu jagub kõigile ja igaüks saab töötoast maksimumi.

Kahepäevases töötoas osalemise tasu on 100 eurot.

Koolitusel osalemiseks palume täita koolitusuudise lõpus olev registreerimise vorm.


Osalustasu sisaldab:

    majutust ja voodikohta linade vahel

    lõuna, õhtu- ja hommikusööki, suupisteid, teed või kohvi

    kahte fotoretke salajastesse pildistamispaikadesse

    räätsade kasutust

    maastikupildistamise nõuandeid ja juhendamist

    isikliku kaamera seadete ülevaatamist ja seadistamist maastikupildistamiseks

    maastikupildistamise loengut

    pilditöötlussessiooni koos juhendajaga

    tagasisidet töötoa käigus loodule, ka peale töötuba

 

Osalustasu ei sisalda:

    transporti Kõrvemaale ja kohapealset transporti – soovitame tulla oma autoga.  Kõrvemaale pääseb hästi ka rongiga, sellisel juhul saab Aegviidust Kõrvemaale tulla rattaga mööda kergliiklusteed. Kohapeal ehk leiame autodes kohti ka rongiga fotokursusele tulijatele.






Tagasi

Rohkem uudiseid:

Osta uus Canon EOS R5 Mark II täiskaader hübriidkaamera koos mõne nimetatud objektiiviga ja säästad ostusummalt 250€. Soodustus rakendub pärast tellimuse esitamist saabuval arvel. Kampaanias osalevad järgnevad objektiivid: Canon RF 15-35mm f/2.8 L IS ...
        Kallid kliendid! Tartu Fotoluksi kauplus on laupäevadel 20.07 ja 27.07 erakorraliselt suletud.