Populaarseimad fototooted aastal 2022

Aastalõpp on alati olnud kokkuvõtete tegemise aeg. Teeme meiegi kokkuvõtteid vaadates tagasi mööduvale aastale ja toome välja mõned populaarsemad tooted, mis on fotohuvilisi lõppeval aastal kõige enam kõnetanud.
1. Canon EOS 2000D + 18-55mm IS III Kit
Vaieldamatult üks menukaim peegelkaamerakomplekt aastal 2022! Oma soodsa hinna ja hea kvaliteedisuhte tõttu on Canon EOS 2000D olnud lõppeval aastal enim nõutud peegelkaamera alustavate fotograafide hulgas. Kaamera on varustatud 24 MP sensori ja DIGIC 4+ protsessoriga. Komplektis standardne 18-55mm vahemikuga kit-objektiiv. Vaata lähemalt siit!
2. Sony a7 IV kere
Olles kordades kallim ja täiesti teisest äärmusest võrreldes EOS 2000D kaameraga, on Sony A7 IV olnud lõppeval aastal siiski väga nõutud digikaamera nii edasijõudnud kui professionaalsete fotograafide hulgas. Müüginumbrid kogu maailmas on peaaegu samaväärsed kui EOS 2000D kaameral. Vaadates, mida A7 IV kaamera pakub, siis ei ole midagi imestada: 33 MP täiskaader sensor, 10 k/s sarivõte, 759 faasi- ja 425 kontrasttuvastusega AF punkti, keresisene stabilisaator ja muidugi 4K videovõimekus! Vaata lähemalt siit!
3. Canon EOS R6 kere
Taaskord üks menukas ja Fotoluksi kauplustest väga palju küsitud kaamera  – EOS R6! See ei ole küll nii vingete näitajatega kui selle suurem vend EOS R5, kuid sellegipoolest igati võimekas, täiskaader sensoriga hübriidkaamera. Tõenäoliselt üks parimaid lahendusi inimesele, kelle jaoks profikered jäävad eelarvest välja, kuid suuri kompromisse tehnilise poole pealt siiski teha ei soovi. 20,1 MP sensori, kuni 12 k/s sarivõtte ja 4K UHD videosuutlikkuse juures väga populaarne valik tõsisemate fotohuviliste hulgas! Vaata lähemalt siit!
4. Fujifilm X-T4 + XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS Kit, hõbe
Mida aasta edasi, seda populaarsemaks Fujifilmi kaamerad kasutajate hulgas muutuvad. Eriti X-T seeria kaamerad. Ei ole ka ime! Võrreldes Canoni, Nikoni ja Sony kaameratega, mille saadavus on viimastel aastatel kohati väga kehv olnud, on Fujifilmi kaamerad peaaegu alati stabiilselt olemas ja mida rohkem inimesi neid proovivad, seda rohkem hakkavad armastama. X-T4 ei ole siinkohal erandiks! Kaamera kasutab keresisest IBIS stabilisaatorit, videotööks sobilikku pöörlevat ekraani, 15 k/s sarivõtet ning 4K DCI videot. Aku kestvus on väga hea ja 26,1 MP APS-C sensor pakub väga hea resolutsiooniga pilti. X-T4 on mitmekülgne hübriidkaamera, mis ühendab professionaalsed foto- ja videovõimalused. Vaata lähemalt siit!
5. Fujifilm X-T30 II + XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS, hõbe
Fujifilm X-T30 II ühendab endas juba Fujifilmile omase retroliku disaini ja kaasaegse tehnoloogia. X-T30 II kasutab sama sensorit nagu X-T4 ja X-Pro3. Selles pildisensoris on kombineeritud suurem lahutusvõime ning detailsus, kuid ka veel kõrgem tundlikkus ning väiksem müra. Koos Fuji XF objektiividega on tulemus suurepärane! Vaata lähemalt siit!
6. Nikon D850 kere
Kui vaatame müügistatistikat, siis Fotoluksi populaarsete toodete hulka kuulub kindlasti Nikon D850 kere. Eriti populaarne oli see toode aasta esimeses pooles ning põhjus lihtne – sisuliselt on ju tegemist ühe parima ja universaalseima Nikoni peegelkaameraga, mida täna turult võib leida. Teame fotograafe, kes on suisa oma D5 profikered vahetanud just soodsama kuid mitmekülgsema D850 vastu. Peamisteks märksõnadeks on ülisuur 45,7 MP täiskaader sensor, kiire ja täpne autofookus (täpselt sama AF süsteem on kasutusel Nikon D5 keres), hääletu pildistamine live view režiimis, ilmastikukindel korpus ja 4K video. Vaata lähemalt siit!
7. Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art Canonile
Vaieldamatult müüduim objektiivi kõikides Fotoluksi kauplustes aastal 2022! Sigma objektiivid on väga hea, oluliselt soodsama hinnaga alternatiiv nn originaaltootjatele. Kusjuures kvaliteeditase on Art-seeria optikatel sisuliselt samaväärne või kohati isegi parem. Sigma 24-70mm sobib suurepäraselt igapäevaste sündmuste jäädvustamiseks ning f/2.8 ava võimaldab toime tulla ka kehvemates valgusoludes. Vaata lähemalt siit!
 
8. Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports Canonile
Taaskord üks enim müüdud objektiividest Fotoluksi kauplustes. Sigma 70-200mm on suurepärane täiendus 24-70mm vahemikule ja sobib ideaalselt nt spordisündmuste jäädvustamiseks. Uut 70-200mm Sports versiooni on isegi võrreldud Canoni L-seeria 70-200mm objektiividega ja nii mõnigi fotograaf eelistanud just Sigmat. Vaata lähemalt siit!
9. Fujinon XF 35mm f/2 R WR, must
Fujifilmi XF 35mm f/2 näol on taaskord tegemist ühe popima objektiiviga Fujifilmi kaamerate ette. See ilmastikukindel, kerge ja ülimalt kompaktne objektiiv on APS-C sensoriga kaamera ees igati sobilik nii tänavafotograafias kui ka mitmete teiste hetkede püüdmisel. Suur f/2 ava lubab pildistada isegi pimedatel talveõhtutel. Vaata lähemalt siit!
10. Canon RF 50mm f/1.8 STM
Käesoleva aasta popimatest toodetest rääkides ei saa kindlasti mööda Canoni RF 50mm f/1.8 optikast. Tegelikult võiks siia tõmmata võrdusmärgi ka EF bajonetiga Canon EF 50mm f/1.8 STM objektiiviga. Taskukohase hinna ja suure f/1.8 ava tõttu on mõlemad olnud alati nõutud tooted mitte ainult Fotoluksi kauplustes vaid kogu maailmas. Olgem ausad – nii suure valgusjõuga objektiive sellises hinnaklassis just tihti ei leia. Vaata lähemalt siit!
11. Novocolor 400-27 välguga ühekordne kaamera
Analoogfotograafiat harrastavate inimeste hulk on jätkuvalt väga suur ja Novocolori ühekordne kaamera on käesoleva aasta jooksul olnud filmisõprade hulgas eriti populaarne toode. See on ISO 400 värvifilmi ja välguga varustatud kaamera, mis sobib pildistamiseks nii sise- kui välistingimustes. Vaata lähemalt siit!
Tagasi

Rohkem uudiseid:

Taotle oma suvistelt ostudelt raha tagasi! Valitud vahetatavate objektiividega kaamerate, kompaktkaamerate, objektiivide ja lisatarvikute „Raha tagasi“ kampaania. Kampaania kehtib tehnikale, mis on ostetud vahemikus 01.05.2024 kuni 31.07.2024 (kaasa ...
Ostes nüüd valitud Sigma objektiivi Leica L, Sony E või Fuji X bajonetiga hübriidkaamerale, saada kuni 200€ osturaha tagasi! Osta kampaaniaperioodil Fotoluksi kauplustest või e-poest mõne tabelis toodud objektiiv ja registreeri oma ost SIIN! ...