Koolitusretk Alam-Pedja looduskaitsealal (16-17.06 kl 11:00 Alam-Pedja, Kirna)

Alam-Pedja looduskaitseala hõlmab üsna suurt territooriumi, mille loodus on väga mitmekesine, pakkudes palju pildistamisainest: rabad, lammihaavikud, laialehised metsad, nõmmemännikud, jõeluhad, luhaniidud jne. Mitmekesine maastik on koduks ka erinevatele loomadele ja lindudele, rääkimata putukatest ning taimedest.

Kokku saame Kirnas parkimisplatsil, kus algab ka Kirna matkarada, mis kulgeb mööda Pedja jõe kallast. Paar kilomeetrit matkamist ning olemegi laagripaigas, kuhu püstitame telgid. Seal on olemas lõkkekoht, koos vajaliku atribuutikaga söögi tegemiseks ja ka grillimiseks. Samuti on olemas ujumiskoht, kus pärast pikka päeva või lühikest ööd end värskendada.

Osalejatel võiks kaasas olla telk, magamiskott ning toit kaheks päevaks. Nagu öeldud, on olemas lõkke tegemise võimalus, mille ääres lisaks mõnusale istumisele, ka hea õhtu- või hommikusööki valmistada. Samuti peaks end varustama piisava hulga akude või patareidega, et kaamera ning välklamp kaks päeva vastu peaksid. Soovitav on kaasa võtta ka statiiv ning loomulikult kõik objektiivid, sest pildistamisvõimalused on väga mitmekesised.

Pärast laagri püstitamist on lõunasöök ning ettevalmistus õhtuseks pildistamiseks. Eesmärgiks on jõuda päikeseloojanguks Madisemäele, mis asub laagripaigast kusagil 5 km kaugusel. Vahemaa läbitakse jalgsi. Õhtusöök siis, kui tagasi jõuame.

Foto: Jaanus Järva

Hommikul on äratus enne päikesetõu, et õigeks ajaks end valmis seada. Hommikuse pildistusaja veedame jõeluhal ning seda ümbritsevas lammimetsas, kus püüame tabada rohukõrtel magavaid kiile, liblikaid, pildistada mitmeid taimi ning võimaluse korral ka luhaniitudele sööma tulnud metskitsi. Samuti on eesmärk kasutada head valgust maastike pildistamiseks. Hommikusöök oleks kusagil kella 9 ajal, millele järgneb väike puhkus ning arutelu ja seda kuni lõunasöögini (kella 12 paiku).

Pärast lõunasööki teeme paaritunnise pildistamisretke mööda matkarada, misjärel veelkordne kehakinnitus ning laagri kokkupakkimine.

Aeg:  16. – 17. juuni, algusega 16.06 kell 11:00
Koht:  Alam-Pedja Looduskaitseala, Kirna. Saame kokku Kirna matkaraja parklas.
Osalejate arv: 14
Hind: 650 kr

Juhendaja: Jaanus Järva, tel 555 40 858

 

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Fotoluks ja SIGMA esitlevad: Loodusfoto workshop Kõrvemaa maastikel koos Herve Rannuga Kirjeldus: Sügisvärvid ning udused rabahommikud – aeg, mis inspireerib ning millal tasub hommikuti loodusesse minna, et neid suurepäraseid tingimusi kogeda. ...
Küllap on paljudele algajatele loodusfotograafidele tuttav olukord, kus üritad linnule või loomale kõigest väest lähedale hiilida, et saada võimalikult hea pilt, kuid varem või hiljem jääb fotograaf pildistatavale vahele. Tulemuseks on roomamisest ...