Uuring Prantsusmaalt: DVD eluiga on parimal juhul 5-10 aastat

Prantsuse Teaduste Akadeemias esitleti neil päevil LNE uuringut (Laboratoire national de métrologie et d’essais)  DVD-de kestvusest, ja see on info, mida võiks teada ning arvestada ka kõik meie fotosõbrad ja kodu-arhivaatorid.

Nimelt, kui teil on ehk siiani jäänud mulje, et CD või DVD on midagi sellist, millele võib aastate jooksul loota, ning kuhu kanntab varundada kõik teie pere- ja tähtsündmused, siis mõelge uuesti. 

Prantsuse Teaduste Akadeemias väljatoodud põhjaliku ettekande lõppjärelduses on kirjas, et DVD eluiga on parimal juhul 5-10 aastat, ning seda meediat ei tohiks mingil juhul kasutada pikemaaegseks varundamiseks.

Seega – arhiveerige oma failid kas välisel kõvakettal (kindlamad on nn RAID-kettad) või veelgi kindlam – valdav enamus meie fotoajaloost seisab negatiivide ja paberfotode najal. See on kahtlemata kõige lollikindam moodus oma väärtuslike momentide talletamiseks.

DVD eluiga on max 10 aastat

Tagasi

Rohkem uudiseid:

Fotoluks ja SIGMA esitlevad: Loodusfoto workshop Kõrvemaa maastikel koos Herve Rannuga Kirjeldus: Sügisvärvid ning udused rabahommikud – aeg, mis inspireerib ning millal tasub hommikuti loodusesse minna, et neid suurepäraseid tingimusi kogeda. ...
Küllap on paljudele algajatele loodusfotograafidele tuttav olukord, kus üritad linnule või loomale kõigest väest lähedale hiilida, et saada võimalikult hea pilt, kuid varem või hiljem jääb fotograaf pildistatavale vahele. Tulemuseks on roomamisest ...